november 6, 2022
Artikel

17-26 november – festival Shift Talks 2022

Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wijzelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal tijdens het meerdaags festival Shift Talks 2022 in Den Bosch. Elk jaar zet het festival een keynote speaker in de spotlight die wereldwijde maatschappelijke thema’s zoals klimaat, democratie, economie en technologie onder de aandacht brengt. Dit jaar is de eer aan de Russisch-Amerikaanse journalist en bekroond auteur Masha Gessen met het thema: Democratie onder druk.

Flyer van Shift Talks

Talks en discussies

Shift Talks vindt van 17 tot en met 26 november plaats en wordt georganiseerd door Huis73, het cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling in Den Bosch. In de dagen na de keynote speach gaan gasten als Bas Heijne, Foeke Postma (Bellingcat), Tommy Wieringa, Daan Roovers, Kiza Magendane en anderen door op de ideeën van Gessen in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift
Talks het thema beleefbaar met (foto)tentoonstellingen en een podcastwandeling. Vfonds is trotse partner van het festival omdat het burgers door middel van gesprekken en discussies laat nadenken over het belang van democratie en de gevaren waarmee het te maken krijgt.

Voor de gehele programmering kijk hier: shifttalks.nl/agenda/

Foto: Lena DI

Over Masha Gessen

Tot 2013 stond de Russisch-Amerikaanse journalist en bekroond auteur Masha Gessen in de frontlinie van de harde strijd om grondrechten in Rusland. Inmiddels is Gessen een journalist en schrijver over hoe democratieën stapsgewijs worden ontmanteld. Op 22 november spreekt Gessen tijdens Shift Talks over hoe we ons kunnen weren tegen de autocratische tendensen in onze Westerse democratieën.

Foto: Lena Di