Na twee jaar pauze is de Nederlandse Veteranendag op 25 juni weer terug op het Malieveld in Den Haag met een vol programma. Op die dag uiten we onze waardering voor de Nederlandse veteranen die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, hebben ingezet voor onze vrede en veiligheid. U bent er toch ook bij?

Programma

Op 25 juni is Den Haag, internationale stad van vrede en recht, wederom het decor van Veteranendag. In de Koninklijke Schouwburg worden de festiviteiten afgetrapt met een speciale ceremonie voor genodigden. Vanaf 11.20 uur vindt op de Hofvijver een unieke vaandelceremonie plaats, waar achttien eenheden van de Koninklijke Landmacht, het Korps Mariniers en de Koninklijke Luchtmacht een zogenaamde cravate aan hun vaandel bevestigd krijgen. Het welbekende defilé aan de Kneuterdijk wordt om 13.30 uur afgenomen door Koning Willem-Alexander, waarna de dag wordt voortgezet op het Malieveld. Deze locatie is gedurende de hele dag gratis toegankelijk voor bezoekers. Bekijk het complete programma hier.

Vrede & vrijheid

Gezien de recente en heftige ontwikkelingen in Oekraïne en andere plekken in de wereld zoals Afghanistan, is het belangrijk om stil te staan bij onderwerpen als vrede en vrijheid. Veteranen hebben veelal conflicten van dichtbij meegemaakt en kennen de impact van oorlog . Hun verhalen kunnen ons helpen te begrijpen voor welke waarden is gestreden – en nog steeds gestreden wordt. We mogen vrede en vrijheid nooit voor lief nemen.  

Vfonds is trotse hoofdpartner van de Nederlandse Veteranendag en wenst alle veteranen met hun familie en vrienden een hele mooi dag toe.