maart 30, 2022
Artikel

26 maart kinderbijeenkomst Oekraïne – terugblik

Afgelopen zaterdag organiseerde het #Vteam samen met kindercorrespondent Tako Rietveld een speciale dag in Madurodam waarbij ruim 100 Oekraïense, Russische en Nederlandse kinderen met elkaar in gesprek gingen. Ook burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, en staatssecretaris Eric van der Burg waren erbij aanwezig.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Met hulp van tolken gingen de kinderen met elkaar in gesprek over oorlog, vrede, vluchten en de toekomst. Ook enkele Nederlands-Russische kinderen schoven aan om hun verhaal te delen op de kinderbijeenkomst. De kinderen zaten ademloos naar elkaar te luisteren. Rietveld: “Oekraïense kinderen vertelden over wat ze hebben meegemaakt. Dat zij nu hier zitten maar hun vader nog daar en hun hond ook. Dat contact krijgen lastig is en dat ze zich ontzettend zorgen maken, bijvoorbeeld. Nederlandse kinderen hadden vragen als: wat hebben jullie nodig en hoe kunnen we jullie helpen?”

Oproep

Dit event werd georganiseerd in het kader van onze oproep voor het indienen van projectaanvragen die de actualiteit, bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne, in al haar aspecten belichten. Welke invloed heeft de oorlog op de vreedzame samenleving en wat betekent dit voor de inwoners van Europa en voor die in Nederland?
De behandeling van aanvragen verloopt extra snel zodat projecten, indien subsidie is toegekend, snel van start kunnen gaan. Zelf een aanvraag indienen? Dat kan! Klik dan hier.