Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 28 mei zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag geopend.

De Atlantikwall is de verdedigingslinie die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de kust van West-Europa aanlegden om een geallieerde invasie te voorkomen. Het loopt van de Noordkaap in Noorwegen helemaal tot de grens met Spanje. Tijdens Bunkerdag zijn zoveel mogelijk bunkers in Nederland open voor het publiek. Bezoekers kunnen dan kennis maken met dit unieke Duitse erfgoed en de verborgen verhalen leren kennen.

Gevarieerd programma

Zonder verhaal zeggen deze stille getuigen weinig, daarom is er een gevarieerd programma ontwikkeld zoals thematische wandelingen, rondleidingen, lezingen, film- en theatervoorstellingen, re-enactments, speurtochten, natuur- en erfgoededucatie. Hier leren bezoekers meer over de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall voor de bewoners van destijds, de dilemma’s waar ze mee te maken kregen tijdens de oorlog en het doorzettingsvermogen en veerkracht waarmee ze de dorpen en steden weer hebben opgebouwd.

Meer informatie

Bekijk hier alle locaties en download vast het programmaboekje

  • Datum: zaterdag 28 mei 2022
  • Tijd: 10:00 – 17:00 uur
  • Locatie: diverse locaties langs de Nederlandse kust

Ticketprijs:

  • Volwassen (13+): €7,50
  • Kinderen (4-12 jaar): €4,-
  • Kinderen (0-3 jaar): Gratis