Slag-om-de-schelde-75-jaar-vrijheid-sacha-de-boer-vfonds
maart 3, 2020
Artikel

75 jaar vrijheid in beeld gebracht door Sacha de Boer

In opdracht van vfonds reist fotograaf Sacha de Boer dit jaar door heel Nederland om tal van  initiatieven en activiteiten vast te leggen die vfonds ondersteunt in het kader van 75 jaar vrijheid. De foto’s geven een prachtig beeld van het belang van vrede en vrijheid en hoe bijzonder het is dat wij in Nederland al zo lang in vrijheid mogen leven. Een boodschap die iedereen raakt, ongeacht leeftijd, woonplaats, afkomst en overtuigingen.

Sacha bezoekt diverse evenementen, festivals, herinneringscentra en musea die deze boodschap van vrede en vrijheid met publiek delen. Zo was ze aanwezig bij het tijdelijke lichtmonument LEVENSLICHT, de opening van de tentoonstelling ‘Hij of ik’ in het Nationaal Militair Museum, de opnames van De Slag Om De Schelde en zal ze aanwezig zijn bij evenementen als de Invictus Games, muziektheatervoorstelling De Sultan in de Maan en Bevrijdingsdag. Met aandacht voor detail en emotie legt ze vast wat deze plekken en momenten voor mensen betekenen. Dit doet ze door bewust te kiezen voor zwartwitfotografie om zo de pure essentie van de gebeurtenis te grijpen en de volledige aandacht van de kijker te trekken.

Een eerste selectie van deze foto’s worden de komende maanden gedeeld op Instagram en Facebook. Eind november wordt het fotoboek gepresenteerd. Met dit boek wilt het vfonds een ode brengen aan projecten die zich inzetten voor vrede en vrijheid.

 

Foto: Sacha de Boer | schminken voor filmopnames Slag om de Schelde, Brouwershaven