Freedom Ride-vfonds-bevrijdingsdag
mei 7, 2020
Artikel

75 jaar vrijheid loopt ‘traploos’ over in de virtuele Freedom Ride

Het zou een prachtig lustrum worden: De Freedom Ride op 5 mei 2020.  Hét fietsevenement dat volledig in het teken staat van 75 jaar vrijheid. Vanwege de coronamaatregelen kon ook dit bijzondere evenement niet doorgaan.  Honderden deelnemers, die zich al hadden ingeschreven voor dit event moesten worden teleurgesteld.

Maar: de organisatie heeft niet bij de pakken neergezeten en bedacht een origineel alternatief. Deelnemers konden meedoen in een virtuele fietstocht op de hometrainer.  De aanmeldingen voor dit vrijheidsevenement heeft zelfs alle verwachtingen overtroffen, want er meldden zich ruim 650 sportievelingen aan uit meer dan 30 landen!

Aldus vertrokken op 5 mei 2020 om 10.00 uur honderden belangstellenden en fietsliefhebbers uit de hele wereld, allemaal aangesloten via de zogenaamde “Zwift APP” op hun computer.  De virtuele ‘groepstocht’  bestond daarnaast uit renners van team Jumbo Visma op Zwift. De organisatie begeleidde de renners met zogenaamde push berichten. Niet alleen om de deelnemers te stimuleren maar ze ook te wijzen op het belang van -fietsen in- vrijheid en waar de waarden van vrijheid (en in het bijzonder 75 jaar vrijheid in Nederland) op 5 mei voor staan.

Al met al een geslaagde dag. In oktober 2020 hoopt de organisatie alsnog de ‘echte’ Freedom Ride te organiseren.