november 10, 2023
Artikel

Aanvragen voor projecten over oorlog Israel – Hamas mogelijk

De oorlog tussen Israël en Hamas kost vele onschuldige mensen het leven en zorgt wereldwijd voor spanningen en emoties. Ook in Nederland zorgt de oorlog voor verdeeldheid en zelfs onverdraagzaamheid. Vfonds maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen, die de vreedzaamheid van onze samenleving bedreigen.

Vfonds staat open voor aanvragen voor projecten die leiden tot meer inzicht in de achtergrond van deze oorlog en mensen rond dit onderwerp met elkaar in gesprek brengen.

Vfonds steunt initiatieven over oorlog en conflict, met als doel bij te dragen aan een vreedzame samenleving. Naast verhalen over de Tweede Wereldoorlog, gaat dat ook over recente oorlogen zoals in Afghanistan, Oekraïne en nu in het Midden-Oosten. Vfonds ontvangt graag aanvragen die de actuele ontwikkelingen vanuit meerdere kanten belichten: met ruimte voor verschillende perspectieven en reflectie rond de vraag wat de oorlog betekent voor alle betrokkenen daar én wat het betekent voor de vreedzaamheid van de samenleving in Nederland.

Informatie over het indienen van een aanvraag is te vinden op https://vfonds.nl/projectsubsidie-aanvragen/. Wilt u graag overleggen over uw idee voor een aanvraag? U kunt dan gebruik maken van de telefonische spreekuren met de projectadviseurs op maandag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 12 uur via het telefoonnummer 030 200 68 33.