Verenigde-Naties-call-for-proposals
mei 11, 2020
Artikel

Call for Proposals: 75 jaar Verenigde Naties

De viering van 75 jaar Verenigde Naties (VN) op 24 oktober 2020 is de nationale afsluiting van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid. Middelpunt van de viering zal zijn in Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht. Samen met partners organiseert het Humanity House een festival rond 75 geselecteerde verhalen over solidariteit en samenwerking in verleden, heden en toekomst. Verhalen die representatief zijn voor de kernwaarden van de VN. 

Onder invloed van de coronacrisis neemt het belang van de afsluitende viering op 24 oktober toe: het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt iedereen dan ook mee te doen en hoopt dat de afsluiting van 75 jaar vrijheid daardoor een extra groot nationaal moment wordt. Tegen deze achtergrond stelt het vfonds een extra Call for Proposals open, speciaal voor projecten die willen aansluiten op de viering van 75 jaar Verenigde Naties op 24 oktober 2020.

De deadline voor het indienen van een aanvraag is 1 juni 2020


Hier vindt u alle informatie over de call en het indienen van een aanvraag. Voor meer informatie kunt u bellen met de projectadviseurs tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur via 030 – 2006 833.

Let op: het vfonds subsidieert uitsluitend projecten die voldoen aan de richtlijnen in verband met de zogenaamde ‘anderhalve meter-samenleving’ en de exitstrategie zoals de Nederlandse regering die op 6 mei 2020 bekendgemaakt heeft. Omdat ten tijde van publicatie van deze call niet duidelijk is of evenementen voor méér dan 100 personen zullen zijn toegestaan, zal het vfonds alle aanvragen voor dergelijke projecten afwijzen.