augustus 31, 2023
Artikel

Conferentie over de toekomst van onze democratie – Bridge to the future 

Het nieuws staat er vol mee: waarden als gelijkheid en vrijheid van meningsuiting zijn niet langer een vanzelfsprekendheid en wereldwijd staat de democratie onder druk. Burgers verliezen hun vertrouwen in overheden, in elkaar en zoeken steeds vaker hun heil bij autoritaire leiders. Tijdens de conferentie ‘Strijders voor Democratie’ van Bridge to the Future wordt onder leiding van journalist en programmamaker Diana Matroos verder ingegaan op de toekomst van onze democratische vrijheden, welke bedreigingen er zijn en wat er nodig is om de democratische rechtsorde te versterken. Schuif ook aan!

Programma

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot zal tijdens de conferentie een keynote lezing gegeven. Ook burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en politicoloog Andrej Zaslove zullen een bijdrage leveren. Het programma wordt muzikaal omlijst door spoken word artiest en performer Amara van der Elst.

Aan het programma nemen daarnaast ook jongeren deel. Zij praten in een panelgesprek over hun idealen en verwachtingen. Vervolgens wordt met publicist Dilara Bilgiç, fractievolger Wibe Snelting (Volt Arnhem), journalist Eline Huisman (Volkskrant), en militair jurist kapitein Dennis Lemmens verkend waarom de democratie het waard is om voor te strijden en op welke manieren je dit kunt doen.    

Schuif ook aan! 

Praat mee tijdens deze middag waarin verschillende perspectieven en mogelijke oplossingen de revue passeren. Meer informatie is te lezen op de website van Bridge to the Future.  Aanmelden kan via onderstaande knop.