Internationaal Film Festival Rotterdam
januari 10, 2020
Artikel

De top 5 IFFR films

Het vfonds is al drie jaar trotse partner van International Film Festival Rotterdam. We steunen IFFR als hoeder van het vrije beeld en aanjager van maatschappelijke discussies. Het festival zet een schijnwerper op het belang van vrijheid voor filmmakers en publiek.

Voor het filmfestival van dit jaar hebben we samen met IFFR de vfonds Top 5 samengesteld, met bijzondere films op het gebied van vrede, vrijheid en democratie:

  1. All this Victory

Minimalistische en daardoor des te beklemmender verbeelding van de oorlog tussen Israël en Hezbollah in juli 2006. Tussen de ruïnes in Zuid-Libanon schuilen vijf dorpelingen voor het strijdgewoel, en voor de Israëlische soldaten die zich een verdieping hoger in hetzelfde huis verschansen.

  1. Atlantis

Grimmig maar urgent portret van een getraumatiseerd Oekraïne, dat na de oorlog met Rusland in een haast apocalyptische crisis verkeert.

  1. Chaco’ (debuutfilm, vrij niche vergeleken met de rest van de selectie)

1934: Bolivia is in oorlog met Paraguay. Inheemse soldaten trekken met een ingehuurde Duitse generaal steeds verder de onherbergzame Chaco-vlakte in.

  1. Checkpoint Berlin

Verschillende persoonlijke verhalen smelten samen tot een serene, beschouwende wandeling langs de geschiedenis van de Berlijnse Muur.

  1. Moffie

Een jonge dienstplichtige probeert de ruimte te vinden om zijn homoseksualiteit te uiten in het Zuid-Afrika van 1981.

Wil je naar International Film Festival Rotterdam? We geven 25 keer 2 vouchers cadeau! Stuur een mail naar info@vfonds.nl en maak kans op 2 filmvouchers voor het festival. First come first serve.

 

Fotocredit: International Film Festival Rotterdam