Werkplaats Walhalla komt elke twee jaar met een theatervoorstelling rondom de thematiek van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar staan ze met de voorstelling Dolle Dinsdag op de planken waar ze een inkijkje geven in de wereld van fake news. Vfonds geeft 5×2 kaarten weg voor de première op 16 april. Lees snel verder hoe je kans maakt.

Fake news, toen en nu

Deze muzikale voorstelling neemt de bezoeker mee in de wereld van fake news. Een fenomeen dat niet alleen in de huidige tijd een rol speelt, maar ook al in de Tweede Wereldoorlog veel impact had. De personages reizen langs een aantal historische momenten en onderzoeken hoe waarheden verdraaid en anders geïnterpreteerd kunnen worden. Zo wordt met Dolle Dinsdag, dinsdag 5 september in 1944 aangeduid. Een dag waarop Nederlanders door verkeerde berichtgeving dachten dat ze bevrijd zouden zijn. De bevrijding van Nederland liet, zoals algemeen bekend, op zich wachten tot mei 1945.

Vfonds is partner van de voorstelling omdat het jongeren bijbrengt wat het belang van de democratische rechtsstaat is, hoe ze zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hoe ze actief kunnen bijdragen aan de vreedzame samenleving. De voorstelling is een zoektocht over hoe je je eigen waarheid leert vormen en hoe je open blijft staan voor andere waarheden. Want vrijheid voor eenieder kan alleen bestaan als je mag twijfelen, mag geloven, kritisch mag zijn en vooral open blijft staan voor de ander.

Winactie

Voor de première op zaterdag 16 april om 19.30 geven we 5×2 kaarten weg. Wat moet je daarvoor doen?

  • Word hier vriend van vfonds
  • Mail naar communicatie@vfonds.nl en laat ons weten waarom jij bij deze voorstelling wilt zijn en met wie.

Winnaars krijgen z.s.m. bericht.