mei 20, 2020
Artikel

Even voorstellen: Bert Blankenstijn

Op 1 juni begint Bert bij het vfonds als Hoofd Bedrijfsvoering. Het vfonds is blij Bert in het team te mogen verwelkomen en kijkt uit naar een fijne samenwerking. Via deze weg stelt hij zich graag even voor:

‘Mijn naam is Bert, ik ben 50 jaar, getrouwd met Erna, en samen hebben we twee zoons en een dochter. We zijn woonachtig in Leusden, bij Amersfoort, centraal in Nederland en tegelijkertijd omringd door het groen. Ons huis staat op steenworpafstand van de Liniedijk, onderdeel van de Grebbelinie.

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en een eerste baan als financieel beleidsmedewerker bij de provincie Flevoland ben ik ruim 23 jaar werkzaam geweest bij verschillende supermarktformules in controlling- en treasury-rollen. In die periode heb ik ook de postdoctorale opleiding tot registercontroller aan de Vrije Universiteit te Amsterdam gevolgd.

Al langere tijd had ik de nadrukkelijke wens om mijn kennis en vaardigheden directer in te gaan zetten voor een goed doel, met brede maatschappelijke betekenis. Daarnaast houden de thema’s oorlog, vrede en gerechtigheid mij altijd al bezig. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik de functie van Hoofd Bedrijfsvoering bij het vfonds langs zag komen. Een en ander matchte heel mooi met elkaar. Verder waren de sollicitatiegesprekken met collega’s van het vfonds zeer inspirerend. Ze hebben mij gesterkt in mijn overtuiging dat ik graag bij het vfonds wilde werken.

Ik zie er naar uit om gezamenlijk invulling te gaan (blijven) geven aan het realiseren van de doelstellingen van het vfonds. Het is en blijft een prachtig streven om met steun van het vfonds verschillende generaties te inspireren en te stimuleren om zich in te zetten voor vrede, democratie en de internationale rechtsorde. Ik zet me er graag, samen met jullie, voor in!’