september 9, 2021
Artikel

Even voorstellen: Emma Scheuer

Begin september is Emma bij vfonds gestart. Zij gaat aan de slag als junior fondsenwerver en via deze weg stelt zij zich graag voor:

‘Mijn naam is Emma Scheuer; een Haagsche die net verhuisd is naar Amsterdam. Ik kom uit een defensie familie en ik was vroeger al gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog. Dat is eigenlijk nooit meer weggegaan. Vandaar de keuze om geschiedenis te studeren in Leiden. Tijdens mijn studie hebben veel thema’s en onderwerpen de revue gepasseerd. Van Aletta Jacobs en koningin Wilhelmina tot aan Obama, literatuur en oorlogen. Mijn scriptie was een dagboekenanalyse van Nederlandse militairen in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog 1945-1950. Een beladen onderwerp, waar ik heb geprobeerd om de psychologische en menselijke kant binnen deze oorlog te laten zien.

Tot mijn blijdschap mocht ik van februari tot juli 2021 stage lopen bij vfonds, waar dit onderwerp ook regelmatig terugkwam. Zo kwamen theorie en praktijk mooi samen. Mijn stage was heel leerzaam en leuk, zowel het werk als de organisatie en het team. Ondanks de corona periode heb ik toch nog een aantal mooie projecten mogen bezoeken. Ik heb daar gezien hoe belangrijk en waardevol deze initiatieven zijn voor de maatschappij. Deze maand ben ik gestart als junior fondsenwerver en ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Op die manier kan ik mij samen met mijn bevlogen collega’s inzetten voor mooie projecten die bijdragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving.’