mei 10, 2022
Artikel

Even voorstellen: Ivo Wever

Sinds 1 april is het team van vfonds versterkt door de komst van Ivo Wever. Via deze weg stelt hij zich aan u voor.

Ik ben Ivo Wever en werk sinds 1 april bij vfonds als project- en beleidsadviseur. In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets om de omgeving van mijn nieuwe woonplaats Pijnacker te ontdekken, waar ik samenwoon met mijn vriendin. Mijn achtergrond ligt voornamelijk binnen de culturele sector, in de rol van oprichter en organisator van diverse culturele evenementen. Ik heb veel ervaring opgedaan bij filmfestivals (Nederlands Film Festival en Leiden International Film Festival), maar ook op het gebied van (cultuur)educatie. Ook was ik in veel van mijn functies verantwoordelijk voor de fondsenwerving. Ik vind het dan ook een erg mooie uitdaging om nu bij vfonds, vanuit mijn passie voor het organiseren van evenementen en het vertellen en delen van verhalen, aan de andere kant te staan en een breed scala aan projecten te kunnen ondersteunen.

Wat mij verder erg aanspreekt in de functie van project- en beleidsadviseur is dat ik hierin mijn culturele werkervaring kan combineren met mijn juridische achtergrond. Bij vfonds kan ik mij inzetten voor de bescherming van de democratische rechtsstaat en de vreedzame samenleving, in mijn ogen zeer belangrijk thema’s, die nu van verschillende kanten onder vuur liggen.

Ik kijk er dan ook erg naar uit om me, samen met mijn collega’s, met volle overtuiging in te zetten om aandacht en waardering voor deze thema’s te genereren. Dit geldt des te meer nu we in het nieuwe beleidsplan en bijbehorende subsidiekader nog meer de nadruk leggen op het versterken van de democratische rechtsstaat en de vreedzame samenleving, en de relevantie van projecten in het heden.