vfonds-philip-romer
april 23, 2020
Artikel

Even voorstellen: Philip Romer

Op 14 april is Philip Romer begonnen bij het vfonds als senior projectadviseur. Het vfonds is blij Philip in het team te mogen verwelkomen  en we kijken uit naar een fijne samenwerking! Via  deze weg stelt hij zich graag even voor:

“Mijn naam is Philip Romer en ik woon in Amsterdam. Hiervoor heb ik voor het Prins Bernhard Cultuurfonds gewerkt. Toen ik voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder werkte, heb ik kennisgemaakt met het vfonds vanwege een mooie subsidie voor het VMBO-programma ‘Voices of Tolerance’. Ik ben opgeleid als filosoof en kunsthistoricus aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarnaast heb ik minors gevolgd in Cultural Analysis en Gezondheidsrecht, ook aan de UvA. Mijn belangstelling is breed en ik ben een generalist, waardoor ik me goed thuis voel bij het ‘fondsenwerk’, waarbij een open blik en brede kennis goed van pas komt. Ik kijk er dan ook naar uit samen met mijn collega projectadviseurs Charlotte Rommes en Isabel van Amelsvoort de vele projectaanvragen te analyseren en beoordelen en samen met de andere collega’s het vfonds draaiende te houden! In mijn vrije tijd ga ik graag naar theater, film en musea. Ik lees veel en ben geïnteresseerd in maatschappelijke, politiek en historische thema’s. Als kind en tiener was ik veel bezig met vrede en vrijheid. Ik ben opgegroeid in Breda, omringd door mensen die de Tweede Wereldoorlog hadden meegemaakt. Zo heb ik de verhalen uit eerste hand gehoord en die maakte veel indruk op mij. De link met de thema’s van het vfonds was al vroeg gelegd, zou ik kunnen zeggen. Ik kijk er naar uit om u, zodra de situatie het toelaat, eens te mogen ontmoeten tijdens een evenement of bijeenkomst”.