stoepkrijten IJsselacademie
oktober 8, 2020
Artikel

Feestelijk 75 jaar VN-stoepkrijtproject van start voor basisscholen

De IJsselacademie en Komvoor ontwikkelden met steun van het vfonds en het Platform WO2 een kant-en-klaar lespakket voor groep 1 t/m 8 over de Verenigde Naties, de waarde van internationale samenwerking en de betekenis van de VN voor vrede veiligheid. Centraal in dit lespakket staat de uitdaging om als school gezamenlijk een schoolpleingroot bordspel te ontwerpen. Deze week zijn de deelnemende scholen aan het stoepkrijten geslagen.

Een gezellige en kleurrijke dag vandaag bij onder andere de Generaal van den Bosch-school in Willemsoord, de Kluinveenschool in Wierden en daltonbasisschool Hoogengraven in Stegeren. Een schoolplein vol met stoepkrijtende kinderen die met veel kleur en plezier de belangrijkste VN-waarden vertaalden naar hun eigen belevingswereld. Deelnemende scholen hebben niet alleen het lesmateriaal, maar ook gratis stoepkrijt ontvangen, dankzij een bijdrage van het vfonds en het Platform WO2 in Overijssel. 

Van schoolpleinspel naar jubileumposter

Die klasoverstijgende samenwerking lijkt eigenlijk wel een beetje op de VN, waar verschillende landen met elkaar samenwerken. De mooiste schoolpleinontwerpen worden gebruikt om een bijzondere jubileumposter vorm te geven. Het bordspel op deze poster kan gespeeld worden op een pakkende bordspelposter. De eerste tien deelnemende scholen krijgen deze poster gratis per post opgestuurd; andere aangemelde scholen krijgen de poster digitaal opgestuurd voor op het digibord!

De poster is hier gratis te downloaden.

Leerlijn VN 

Het ontwikkelde lesmateriaal over de VN is geordend in een leerlijn van groep 1 tot en met groep 8 en blijft ook los van het stoepkrijtproject de komende jaren breed inzetbaar in het basisonderwijs. Dit lesmateriaal is gratis te downloaden via www.komvoor.nl/leerlijnVN.