maart 27, 2022
Artikel

Filmfestival Movies that Matter 2022

Voel de wereld veranderen op het Movies that Matter Festival. Bekijk van 8 tot en met 16 april 2022 in Den Haag ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende documentaires en speelfilms van over de hele wereld. Beleef inspirerende debatten, Q&A’s en educatieve programma’s. Ontmoet regisseurs, activisten, denkers en deskundigen. Kans maken op kaarten? Lees dan verder.

Camera Justitia competitie

Via film wil het filmfestival de dialoog stimuleren over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en over een duurzame samenleving. Movies that Matter kent een uitgebreid filmprogramma en daarnaast verschillende competities. Vfonds is trotse partner van de Camera Justitia competitie omdat het via verschillende documentaires en speelfilms de mensenrechten en menselijke waardigheid centraal stelt. De films voor jong en oud gaan over hoe je leven eruit ziet als het gevoel van rechtvaardigheid je wordt afgenomen, over het belang van een sterke democratische rechtsstaat, over juridische dilemma’s, de strijd tegen straffeloosheid en over vrede.

Een van de films uit de competitie, en tevens de openingsfilm van het festival, is Navalny. Na de mislukte moordaanslag op hem gaat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny op zoek naar de daders. Het plaatst hem frontaal tegenover de hoogste regionen van de Russische staatsmacht. Een documentaire bomvol verbijsterende momenten. Bekijk de complete de Camera Justitia competitie hier.

Kaarten winnen?

We geven 10×2 kaarten weg voor films uit de Camera Justitia competitie. Wat moet je daarvoor doen?

Winnaars ontvangen z.s.m. bericht.