juli 8, 2022
Artikel

Ga op pad met de mobiele Liberation Route App

De LRE Foundation presenteert met trots de mobiele app voor de Liberation Route Europe. Naast de volledig vernieuwde website www.liberationroute.com is de app met routeplanner de perfecte wandelpartner om de Liberation Route Europe te verkennen, sinds 2019 een gecertificeerde Culturele Route van de Raad van Europa. De app, zowel voor Android als iOS, is beschikbaar in zes talen en presenteert meer dan duizend plekken en verhalen over het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa.

Met de gebruiksvriendelijke kaartinterface en zoekmachines is het heel eenvoudig om de Liberation Route Europe te verkennen en zelf in de voetsporen te treden van de geallieerde troepen. De routes zijn samengesteld met historici, wandel- en toeristische organisaties. In Nederland bijvoorbeeld Wandelnet, Brabant Remembers, Erfgoed Zeeland, Limburg Marketing, Visit Zuid-Limburg en Toerisme Veluwe Arnhem-Nijmegen.    

Wandelaars kunnen de paden op twee manieren ervaren: door een voorgestelde (thema)route te volgen, of door een tocht samen te stellen langs plekken en verhalen van eigen interesse. De app fungeert niet alleen als reisplanner, maar ook als digitaal archief. De app is rijk aan (audio)verhalen, gedenktekens en musea die gemakkelijk vanuit huis te raadplegen zijn.

   

Loïc Francois, Digital Manager bij de LRE Foundation

“Bij het ontwikkelen van het digitale aanbod van Liberation Route hebben we ons gericht op de behoeften en verwachtingen van ons publiek. Met de app wilden we een eenvoudige en flexibele tool bieden om de route en de WO II-geschiedenis nog toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor een groter publiek, vooral voor de jongere generaties”.