vrijheid-pin-vfonds
februari 27, 2020
Artikel

Geef vrede en vrijheid door: draag de vrijheid-pin

Dit jaar vieren we dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrede, in een vrij en democratisch land. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij en de Nationale Postcode Loterij kan het vfonds projecten steunen die de herinnering levend houden, de slachtoffers herdenken en de vrijheid vieren. Als dank hiervoor ontvangen duizenden loterij-deelnemers de vrijheid-pin: hét symbool van 4, en 5 mei, van herdenken en vieren. Wij hopen dat u de pin met trots wilt dragen en zo laat zien dat u vrede en vrijheid belangrijk vindt!

Met de giften die het vfonds ontvangt van de BankGiro Loterij en de Nationale Postcode Loterij maken wij jaarlijks meer dan tweehonderd bijzondere of vernieuwende initiatieven mogelijk. In het jaar van 75 jaar vrijheid is dat zelfs een verdubbeling van het aantal projecten. Zo zorgt het vfonds bijvoorbeeld voor de (co)financiering van projecten in de provincies, zoals het bouwen of renoveren van oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra. Ook ondersteunen wij de 14 nationale bevrijdingsfestivals en investeren we continu in innovatieve onderwijs- en jongerenprojecten om ook de jongere generatie te motiveren zich in te zetten voor een vrije en vreedzame samenleving.

Benieuwd wat er allemaal te zien en te doen is in het kader van 75 jaar vrijheid? Bekijk dan de nationale jaarkalender 75 jaar Vrijheid of blijf op de hoogte via facebook en instagram.