vfonds-NUT-Graven
juli 29, 2020
Artikel

Graven: aangrijpende openluchtvoorstelling over een schurende familiegeschiedenis

Sinds 2013 speelt het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) in de zomer een voorstelling op een bijzondere locatie in de openlucht in Utrecht Leidsche Rijn. Theatermaker Greg Nottrot en pianiste Maxime Snaterse spelen dit jaar de aangrijpende, hartverwarmende voorstelling Graven. Natuurlijk allemaal op een veilige en gezonde manier!

Over de theatervoorstelling

Graven vertelt het verhaal over een 17-jarig  meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een 21-jarige vrouw die haar liefde verliest aan de oorlog. En over een demente vrouw van 95 die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen… Een geschiedenis die schuurt, niet alleen binnen de familie van de demente vrouw, maar ook binnen de context van 75 jaar bevrijding. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

Praktische informatie & kaartverkoop

Graven speelt van 5 tot en met 23 augustus, elke woensdag t/m zondag om 18:00 uur (wo –za) en 16:00 uur (zo) op het Berlijnplein in Utrecht, onder de 19e eeuwse perronkappen. De kaartverkoop is in volle gang en kosten 45 euro (inclusief uniek voorprogramma en diner). Vrienden van het vfonds krijgen 5 euro korting! Geïnteresseerd? Mail naar communicatie@vfonds.nl (o.v.v. Vriendenaanbieding Graven) om de kortingscode te ontvangen.

Kijk voor meer informatie op deze site of luister naar wat theatermaker en artistiek leider van het NUT, Greg Nottrot, te zeggen heeft over Graven:

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.