augustus 3, 2023
Artikel

Helden op Bruggen en Viaducten

Tijdens vredesmissies zijn sinds 1960 verschillende Nederlandse militairen omgekomen. Door bruggen, ecoducten en viaducten door heel Nederland naar hen te vernoemen worden ze op gepaste wijze geëerd en blijven ze in onze herinnering. Heb jij in het verkeer de namen voorbij zien komen?

Het idee om de namen van omgekomen militairen op bruggen en viaducten te vermelden is over komen waaien uit de VS, waar militairen al langer op dezelfde manier werden geëerd. Door de dagelijkse aandacht in de verkeersstroom worden weggebruikers geattendeerd op het feit dat vrijheid kostbaar is. Het project in Nederland wordt geleid door het Veteranen Platform, een organisatie die zich inzet voor de belangen van veteranen. Ook vfonds zet zich hiervoor in en is trotse partner van dit initiatief.

Benieuwd op welke locaties de namen terug te vinden zijn?

Bekijk de overzichtskaart op de website van het Veteranen Platform hier. Het project omvat de missies in Korea, Congo, Libanon, Rusland, vml Joegoslavië, Italië, Cambodja, Sinaï, Eritrea, Irak, Djibouti, Afghanistan, Angola en Mali. Uiteindelijk is het doel om de namen van alle 68 omgekomen militairen op verschillende soorten infrastructuur te plaatsen.