juni 12, 2023
Artikel

Internationale museumconferentie ICMEMO van 1 t/m 5 nov

Van 1 tot en met 5 november 2023 vindt in Amsterdam de internationale museumconferentie van ICMEMO plaats. Met het thema ‘Leven met Oorlog’, dat dit jaar als rode lijn door alle herdenkingen en vieringen loopt, gaat de conferentie in op de vraag hoe musea omgaan met de traumatische herinnering aan oorlog. En welke rol huidige oorlogen en dreigingen hierin spelen. De pre-registratie is geopend.

De internationale conferentie biedt een uitgelezen kans om met museumcollega’s uit binnen- en buitenland kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en nieuwe samenwerkingen op te zetten. Tijdens de conferentie wordt het thema ‘Leven met Oorlog’, op een veelzijdige, interdisciplinaire manier benaderd waarin nieuwe inzichten, prikkelende visies, discussie en interactie met het publiek centraal staan. 

Registreren

Op ICMEMOconference2023.com vind je meer informatie over het thema, de opzet van de conferentie, de call for papers, de samenwerkende partners en de pre-registratie.

De conferentie markeert de afsluiting van het themajaar 2023 Leven met Oorlog. Bekijk hier alle projecten die in dit kader dit jaar plaatsvinden.