februari 3, 2021
Artikel

IFFR 2021 van start

International Film Festival Rotterdam is op 1 februari van start gegaan. Vfonds is al vier jaar hoofdpartner van het festival omdat het een schijnwerper zet op het belang van vrijheid voor filmmakers en publiek en daarmee aanjager is van belangrijke maatschappelijke discussies. Dit jaar ziet het programma er vanwege corona anders uit dan normaal. Er is hard gewerkt aan een alternatief programma, zodat we vanuit huis het filmfestival kunnen beleven.

Jubileum editie

De vijftigste editie van het festival vindt – vanwege Covid-19 – in twee delen plaats. Deel 1 vindt plaats van 1 tot en met 7 februari en is volledig online. Deel 2 vindt plaats van 2 tot en met 6 juni en zal worden aangepast aan de dan geldende coronamaatregelen. Iedere film in het programma van deel 1 gaat op een vast moment online in première of kun je bekijken tijdens een on-demand periode van 72 uur.

Bent u, net als wij, nieuwsgierig naar de films die op het programma staan? Kijk dan hier voor alle onlinevoorstellingen en reserveer snel uw ticket.

De kracht van film

Vfonds is trots op de samenwerking met IFFR, omdat zij een groot publiek door middel van film weet te bereiken. Film is een krachtig medium om gevoelige, ongehoorde of moeilijk uitlegbare onderwerpen toegankelijk te maken. IFFR zorgt hiermee niet alleen voor kennisoverdracht en bewustwording. Het stimuleert de kijker om een kritische houding aan te nemen en biedt handvatten om het gesprek met elkaar aan te gaan waarin ruimte is voor verschillende standpunten en waarin mensen naar elkaar luisteren en elkaar proberen te begrijpen.

Meer weten over IFFR en onze bijzondere samenwerking? Lees hier het interview met Marjan van der Haar, zakelijk leider van IFFR, en Lisette Mattaar, directeur van vfonds.

Beeld: Anne-Claire Lans