maart 10, 2022
Artikel

IFFR en vfonds komende drie jaar strategische partners

Vfonds en International Film Festival Rotterdam tekenden afgelopen week een intentieverklaring waarin het strategische partnerschap tussen beide organisaties is vastgelegd. Vfonds is al sinds 2018 partner van IFFR dat de schijnwerpers zet op het belang van vrijheid van meningsuiting. IFFR snijdt middels film belangrijke en gevoelige onderwerpen aan zoals vrede en democratie om zo belangrijke maatschappelijke debatten aan te jagen.

In de hernieuwde intentieverklaring slaan vfonds en IFFR opnieuw de handen ineen om samen verder invulling te geven aan het strategische partnerschap. Door IFFR tot en met 2024 structureel te ondersteunen, kunnen we verder bouwen op het fundament van de afgelopen jaren. Samen kunnen we door middel van film verschillende perspectieven belichten, kennis en bewustwording over actuele kwesties aanmoedigen én de dialoog daarover stimuleren. Zo willen we het publiek inspireren zelf een actieve bijdrage te leveren aan de vreedzame samenleving.

Freedomline

Dit jaar hebben IFFR en vfonds samen de Freedomline in het leven geroepen. Een programma met verschillende films en een big talk over onderwerpen als vrede, vrijheid en gelijkwaardigheid. Films die de kijker aan het denken zetten, die kennis bieden en de dialoog aanzwengelen over actuele, emotionele en soms pijnlijke onderwerpen. Zo bieden we meerstemmigheid en betrekken we een divers publiek bij belangrijke thema’s zoals democratie, vrijheid en een vreedzame samenleving.

We kijken terug op een succesvol festival waarin, veel mensen thuis vanaf de bank en het laatste weekend ook nog in de bioscoop hebben genoten van de films. Ook kijk we uit naar de verdere verdieping van de samenwerking tussen vfonds en IFFR de komende jaren.