maart 9, 2022
Artikel

Invictus Games 2020 – 16 tot 22 april 2022

Nadat het helaas twee jaar op rij niet door kon gaan, vindt van 16 tot 22 april 2022 in Den Haag eindelijk de Invictus Games plaats. Fysiek en mentaal gewonde militairen van over heel de wereld nemen deel aan dit internationale sportevenement. Vfonds is vanaf het begin betrokken geweest om het event naar Nederland te halen en is trots dat het eindelijk plaats gaat vinden. Op vrijdag 22 april is de sluitingsceremonie en jij kunt daarbij zijn!

De Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en bredere waardering te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. In dat kader is vfonds trotse partner van dit event.‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken.

Wedstrijden en tickets

Meer dan 500 deelnemers uit 20 landen beoefenen tijdens de games maar liefst tien sporten: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. De meeste sporten vinden plaats in en om het Zuiderpark in Den Haag. Een sportwedstrijd bijwonen? Dat kan! Tickets bestel je via deze link.

Sluitingsceremonie

Op vrijdagavond 22 april vindt van 19.30 tot 21.30 de sluitingsceremonie plaats. Dat belooft een groot en spectaculair event te worden. Als vriend van vfonds kun jij daarbij zijn. Wat moet je daarvoor doen?

Mail voor 15 maart naar communicatie@vfonds.nl de reden waarom je hierbij wilt zijn en wie je graag meeneemt + je NAW gegevens. Winnaars krijgen z.s.m. bericht.