75-jaar-vn-vfonds
oktober 1, 2020
Artikel

Kunst van de Vrede: wandeling in tuin van het Vredespaleis

De Carnegie Stichting organiseert van 14 tot en met 17 oktober iedere avond de ‘Kunst van de Vrede’ wandeling in de tuin van het Vredespaleis. Deze unieke tour verbindt de geschiedenis van de VN, de vrijheid en het Vredespaleis en combineert een sfeervol verlichte tuin met performances en waargebeurde verhalen.

75 jaar vrijheid, 75 jaar Verenigde Naties

In 2020 herdenken wij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Het slotstuk van alle activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid is de viering van 75 jaar Verenigde Naties. Een belangrijke locatie in dit verhaal is het Vredespaleis, het juridische hoofdorgaan van de VN en de plek waar het Internationaal Gerechtshof zetelt. De eigenaar en beheerder van het Vredespaleis, de Carnegie Stichting, heeft speciaal voor dit jubileummoment het programma ‘Kunst van de Vrede’ ontwikkeld.

Wandeling ‘Kunst van de Vrede’

Muziek, poëzie, kunstwerken en verhalen rondom 75 jaar vrede; al deze ingrediënten komen samen in het programma ‘Kunst van de Vrede’. Bij de start van de route ontmoeten de bezoekers de Vredesgodin Irene die iedereen toespreekt door middel van de kunstvorm spoken word. Naast historische personages en kunstwerken komen ook fragmenten uit de geschiedenis van de VN aan bod.

Zo maken de deelnemers onder andere kennis met de Nobelprijswinnaar Dag Hammarskjold en Max Chotzen, bibliothecaris in het Vredespaleis en actief in het Nederlandse verzet. Deze en diverse andere verhalen en kunstinterventies over solidariteit, hoop, vrede en vrijheid beleven de bezoekers tijdens hun wandeling door de tuin.

Meer informatie en tickets

  • Data:  14, 15, 16 en 17 oktober 2020
  • Tijdstip: vanaf 19.00 uur
  • Kosten: €15 per persoon incl. een drankje
  • Tickets: www.vredespaleis.nl/kunstvandevrede
  • Duur: circa 50 minuten
  • Leeftijd: vanaf 10 jaar
  • Toegankelijkheid: De tuinen zijn helaas niet begaanbaar voor rolstoelen of scootmobielen.

Deze tour is ontwikkeld in samenwerking met LUSTR, Firma Mes en STET (The English Theatre).

kunst-van-vrede-vredespaleis-vfonds