mei 18, 2019
Artikel

Liberty Concert 5 juni 2019 in Normandië

Op 6 juni 2019 is het precies 75 jaar geleden dat jonge soldaten voet zetten op het Normandische strand in Frankrijk. Op die dag, ook wel bekend als “D-Day”, arriveerden zij uit twaalf verschillende landen, bereid hun leven op te offeren voor vrede en vrijheid. Veel van deze Amerikaanse, Britse, Canadese, Franse, maar ook Poolse en Nederlandse soldaten hebben het met de dood moeten bekopen. Maar zij hebben er wel voor gezorgd dat D-Day het begin was van de bevrijding van Europa en de val van de nazidictatuur. Wij zien D-Day als het begin van de bevrijding van Europa.

Nu, 75 jaar later, openen we dit bijzondere jubileumjaar met een respectvolle openingsceremonie in Normandië. Aan de vooravond van D-day, met uitzicht op het strand, besteden we aandacht aan hoe de vrijheid op die plaats is bevochten en hoe kwetsbaar vrede is.

Liberty Concert 5 juni 2019

Aan de vooravond van D-Day, met uitzicht op het strand, staan we tijdens Liberty Concert Normandië stil bij hoe de vrijheid is bevochten en hoe kwetsbaarheid vrede is. We kijken terug naar de Tweede Wereld Oorlog en in het bijzonder naar D-Day: de dag waarop de bevrijding van Europa begon. Met deze respectvolle openingsceremonie starten we het jubileumjaar van 75 jaar vrijheid.

Reserveer gratis plaats

Lees verder over het concert en reserveer een gratis ticket voor dit bijzondere concert.
Vrienden van het vfonds krijgen een bijzondere plaats toegewezen.

Ben je nog geen vriend van het vfonds? Klik op onderstaande button. Onze vriendschap is helemaal gratis.
word vriend groot2