augustus 27, 2019
Artikel

Lisette Mattaar nieuwe directeur vfonds

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur hebben Lisette Mattaar met ingang van 1 oktober 2019 benoemd tot directeur en tevens tot secretaris van de Raad van Bestuur van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds). Het vfonds is verheugd over de komst van Lisette; zij heeft een jarenlange ervaring als directeur van het Humanity House en is dus meer dan bekend met het werkveld vrede, democratie en (inter)nationale rechtsorde. Haar visie, ambitie en gedrevenheid hebben ervoor gezorgd dat het Humanity House sinds de opening in 2010 is gegroeid tot een niet meer te missen museum en platform in Den Haag.

Voorzitter Robert Croll van het vfonds licht toe: “Het beleidsplan 2020-2025 is volop in voorbereiding. Samen met de nieuwe directeur/secretaris gaan wij de koers voor de komende 5 jaar bepalen. Naast alle ervaring en kennis die Lisette meebrengt, heeft zij blijk gegeven ook oog en gevoel te hebben bij de overige twee werkvelden: Erkenning en waardering van geüniformeerden en Herinneren, herdenken en vieren. Het verder bouwen aan de intensieve samenwerking met de veteranen organisaties, het Nationaal Comité Nederlandse Veteranen Dag, het Nationaal Comité Herdenking 4 en 5 mei,  de Oorlogsgravenstichting (OGS) en alle Samenwerkende Oorlogs- en Verzetsmusea en Herinneringscentra (SMH) zal daarbij een uitgangspunt zijn.”

Lisette Mattaar: “Ik ben er trots op de nieuwe directeur te zijn van het vfonds. We gaan met de viering van 75 jaar vrijheid een heel bijzonder jaar tegemoet, waar ik graag onderdeel van ben. Ook ga ik graag aan slag met de strategie voor de toekomst. 75 jaar vrijheid is natuurlijk een moment om goed na te denken over hoe je zorgt dat je verhaal relevant blijft voor de generaties van nu. Ik geloof er in dat het vfonds belangrijk is en blijft, maar je moet wel die verbinding blijven maken met wat er nu in de wereld speelt. Dat is een terrein waarop ik me bijzonder thuis voel.”

De Raad van Bestuur van vfonds zal vanaf oktober 2019 bestaan uit Robert Croll (voorzitter), Vice-admiraal b.d. Matthieu Borsboom (lid), en Lisette Mattaar (secretaris).