oktober 12, 2022
Artikel

Masterclasses – Persvrijheid & Democratie

Maak jij je zorgen over de staat van persvrijheid in Nederland en daarbuiten? Zou je er meer van willen weten en er iets aan willen doen? Dan is de gratis Masterclass Persvrijheid en Democratie van Free Press Unlimited iets voor jou. Bekijk de locatie bij jou in de buurt en schrijf je in! Vol=vol!

In gesprek

In de Masterclass leer je meer over het werk van journalisten wereldwijd en de problemen die zij tegenkomen, maar ga je ook zelf aan de slag! Onder leiding van een professional ga je in gesprek met elkaar over manieren om persvrijheid beter te verankeren in de maatschappij. Hoe kan het bewustzijn bij anderen vergroot worden? En wat kun je zelf doen? Vfonds is trotse partner van de masterclasses omdat Free Press Unlimited hiermee deelnemers bewust maakt van de rol die onafhankelijke media spelen in de vreedzame samenleving en hen bewust maakt van het feit dat iedereen daar zelf een bijdrage aan kan leveren.

Locaties en data

Hieronder staat een overzicht van de data, locaties en tijden waarop de Masterclasses gegeven worden. 

  • 12 oktober: VOL 
  • 2 november: Den Haag – Beeld en Geluid, Zeestraat 82. Inloop 19.00, start 19.30 uur.
  • 16 november: Tilburg – Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000. Inloop 18.30, start 19.00 uur.
  • 23 november: Vol
  • 12 december: Lelystad – Bibliotheek FlevoMeer, Promesse 4. Inloop 18.30, start 19.00 uur.

Duur van een masterclass: twee uur incl. pauze. Na afloop is er de gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje. Aanmelden kan hier.

Heb je vragen? Neem contact op met Lidewij van Vliet: vanvliet@freepressunlimited.org

Over Free Press Unlimited 

Free Press Unlimited vindt dat iedereen recht heeft op betrouwbare informatie. Informatie die je als mens in staat stelt om je leven in eigen hand te nemen. Het is van groot belang dat die onafhankelijke informatie alle facetten belicht zodat je een gewogen beslissing kunt nemen. Burgers en maatschappelijke organisaties die de armoede en ongelijkheid in hun samenleving willen bestrijden, kunnen niet zonder toegang tot informatie, onafhankelijke media en persvrijheid. Omgekeerd hebben media de burgers nodig om te weten wat er speelt. Door hierover onafhankelijk te berichten en een publiek debat mogelijk te maken, kunnen media bijdragen aan positieve veranderingen in hun samenleving. Daar zet Free Press Unlimited zich voor in.