nationaal-gesprek-vrijheid-balie-vfonds
november 2, 2020
Artikel

Nationaal Gesprek over Vrijheid slaat een brug tussen bestuurlijk Nederland en MBO’ers

Onlangs luidde de MBO Raad de noodklok dat het praktijkonderwijs ten onder dreigt te gaan aan de coronamaatregelen. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van ruim een half miljoen beroepsonderwijs-studenten die Nederland in de toekomst draaiende moeten houden? In een tijd waarin iedereen in zijn vrijheid wordt beperkt, brengen De Balie en MBO Raad MBO-studenten door het hele land in gesprek met topbestuurders en beleidsmakers over vrijheid.

In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar 75 jaar vrijheid brengt De Balie ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek over de waarde van vrijheid en democratie: wat betekent vrijheid eigenlijk? Hoe draag je hier aan bij en waarom is dat belangrijk? Vanwege de coronamaatregelen vinden veel gesprekken momenteel digitaal plaats.

Kijk de volgende lezingen hier terug:

Volgende gasten in de reeks zijn:

  • 12 november –  Wopke Hoekstra (minister voor financiën) met het Albeda College, Rotterdam 
  • 12 november –  Sigrid Kaag (Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en lijsttrekker D66) met het Zadkine, Rotterdam
  • 13 november –  Jeroen Dijsselbloem (voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid) in Rijn IJssel, Arnhem
  • 13 november –  Rob Jetten (Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor D66) met het ROC Nijmegen
  • 16 november –  Frans Timmermans (vice-voorzitter van de Europese Commissie) met het Vista College, Maastricht

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad.