juli 15, 2021
Artikel

Nationale vfonds Kinderprijs 2021

Hét podium voor kinderen die bijdragen aan een vreedzame samenleving

De Stadsschouwburg in Utrecht is woensdag 22 september het decor voor de derde editie van de Nationale vfonds Kinderprijs 2021. Kinderen die zich op eigen initiatief in hebben gezet met een bijzondere actie en daarmee echt het verschil hebben gemaakt, maken kans op deze eervolle prijs. 

Voor wie is de Nationale vfonds Kinderprijs? 

De Nationale vfonds Kinderprijs is een initiatief van vfonds en de Kindercorrespondent. Hun gezamenlijke doel is om de stem van de jeugd te laten horen en daarmee jong en oud te inspireren om zich in te zetten voor een vreedzame samenleving. Een samenleving waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij wil zijn, waarin we tolerant en respectvol met elkaar omgaan, begrip hebben voor het anders zijn van de ander en voorkomen dat verschillen leiden tot conflict. Veel kinderen hebben hier mooie en inspirerende ideeën over en verdienen het gehoord te worden. Zij laten zien dat thema’s zoals oorlog, conflict, vrede en vrijheid niet alleen volwassenen aangaan maar dat iedereen een bijdrage kan leveren. Die bijdrage hoeft echt niet altijd groots en stoer te zijn, maar soms juist heel klein en betekenisvol. Het gaat om moed; moed om actie te ondernemen, dingen te doen om anderen te helpen. 

Opgeven voor de Nationale vfonds Kinderprijs 2021

Wil je iemand nomineren? Of heb jij verschil gemaakt met een actie die jij zelf op poten hebt gezet? Kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar kunnen zich tot 15 augustus op (laten) geven via de link naar dit formulier. Zij krijgen een eervolle vermelding op de website en mogen aanwezig zijn tijdens de uitreiking op 22 september in Utrecht.

Wat kun je winnen?

Van alle nominaties gaan 10 initiatieven door naar de finale. Deze 10 finalisten zullen woensdagmiddag 22 september in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens de uitreiking plaatsnemen op het podium. Daar wordt door de vakjury de winnaar gekozen. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter en bedenker van de Kinderprijs Cees de Veer en zijn kleindochter Moon, directeur van het vfonds Lisette Mattaar, winnaars van de Kinderprijs 2020 Sena en Carla en acteur Gijs Blom, hoofdrolspeler in de oorlogsfilm De Slag om de Schelde. De winnaar krijgt naast de Kinderprijs Award een exclusief interview in het vmagazine en een bedrag van € 1.000,00 euro om te besteden aan zijn of haar doel. 

Uitreiking

De uitreiking op 22 september wordt een bijzonder moment met diverse gastoptredens en – indien corona het toelaat – een zaal vol publiek. De uitreiking wordt gepresenteerd door Kindercorrespondent Tako Rietveld.