Stichting Waardering Erkenning Politie, kortweg WEP,  en het vfonds ondertekenden maandag 27 november op het kantoor van het vfonds in Den Bosch een bijzondere overeenkomst. De twee partijen hebben besloten tot de oprichting van een speciaal fonds op naam, waarmee het mogelijk wordt om donaties te ontvangen ten behoeve van de doelstellingen van WEP. In dit fonds komen in eerste instantie donaties terecht van politiemensen die WEP willen ondersteunen voor de Blauwe Plek.  

Het WEP-projectenfonds is een zogenoemd Fonds Op Naam, een schenking aan het vfonds met een gerichte opdracht, in dit geval het project ‘de Blauwe Plek’. De directeur van het vfonds, Michiel van Hattem, noemde de overeenkomst een volgende stap op weg naar verdere professionalisering van WEP. “Het is belangrijk om aan de doelgroep te kunnen laten zien dat wij goed met het geld omgaan dat gedoneerd wordt. Als vfonds zorgen wij voor de accountability en WEP zorgt, samen met de doelgroep voor de inhoudelijke invulling.”

Politiemedewerkers kunnen er ieder jaar met kerst voor kiezen hun kerstcadeau (een geldbedrag) te doneren aan een goed doel. Dit jaar is de Blauwe Plek, een project van WEP, één van die goede doelen. De Blauwe Plek wordt een plek waar politiemensen en hun naasten of collega’s kunnen stilstaan bij de mooie en minder mooie kanten van het politievak. Een plek voor reflectie en bezinning, buiten in de bosrijke omgeving van Doorn bij de thuisbasis van stichting WEP.

Bryan Rookhuijzen, die als directeur van WEP de overeenkomst ondertekende, benadrukte dat WEP het vfonds zeer dankbaar is voor de steun van de afgelopen jaren. “Wij vertellen politiemensen altijd weer dat de steun van het vfonds aan WEP, steun vanuit de samenleving is. Dat wordt zeer gewaardeerd.”

Lees hier meer over een fonds op naam bij het vfonds: https://www.vfonds.nl/steun-ons/fonds-op-naam/ en over een ander fonds op naam, het Mike Hoekendijkfonds: https://www.vfonds.nl/steun-ons/fonds-op-naam/fonds-op-naam-mike-hoekendijk-fonds/

Meer informatie over de Stichting Waardering Erkenning Politie vindt u hier.