december 2, 2021
Artikel

Omroepv op pad langs de Liberation Route Europe

Met het idee om het bewustzijn over veteranen onder de Nederlandse burgerbevolking te vergroten, werd door de Libanonveteranen Jan-Willem Waitz en Ben Hendriksen, en samen met een team van enthousiaste vrijwilligers bestaande uit veteranen en niet-veteranen in 2020 Omroepv opgericht.

Een omroep voor Veteranen, thuisfront en iedereen die geïnteresseerd in de geüniformeerden. Dat is Omroepv, voorheen veteranenradio.nl. Via berichten op social media, met podcast, radioprogramma’s en door videoreportages komen bijzondere verhalen aan bod waardoor de maatschappelijke erkenning en waardering voor de groep veteranen, die zich hebben ingezet voor vrede, veiligheid en vrijheid in Nederland en wereldwijd, wordt vergroot.

Op pad langs de Liberation Route Europe

In de videoreportage over de Liberation Route Europe, die mede met steun van vfonds tot stand kwam, trekt Jan-Willem Waitz door Europa om 75 jaar vrijheid te vieren. Hij ontdekt de bekende en minder bekende plekken op de route waarlangs de opmars van de geallieerden liep tijdens de bevrijding van Europa. Deze internationale herdenkingsroute loopt van Engeland naar Frankrijk, via België en Nederland naar Berlijn. Waitz heeft inmiddels Normandië, St. Mere Eglise, Bastogne en Groningen bezocht. In de onderstaande video brengt hij een bezoek aan Kamp Westerbork en komt erachter dat de Anne Frank en haar familie ook in dit kamp hebben gezeten.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Meer weten?

Abonneer je op het YouTube kanaal van Omroepv of bezoek de website en blijf op de hoogte van alle nieuwe plekken die Waitz met Omroepv ontdekt.