Vrede, democratie en rechtsstaat

De herdenkingen en vieringen koppelen we nadrukkelijk aan de begrippen Democratie en Rechtsstaat. Om met name jongeren bij te brengen: je leeft in een democratie – besef wat dat betekent en weet dat dat helemaal niet vanzelfsprekend is.

Zo blijven wij mensen stimuleren zich in te zetten voor vrede, democratie en internationale rechtsorde. Steeds nadrukkelijker worden partnerships en samenwerkingen gezocht om deze missie te bereiken. Wij investeren continu in innovatieve onderwijs- en jongerenprojecten rondom vrede en democratie. Door de jeugd op jonge leeftijd en spelenderwijs te betrekken, bouwen wij samen aan een veilige wereld waar ook onze kinderen in vrede kunnen opgroeien met respect voor elkaar.

Het UNICEF-kinderrechten filmfestival

Een van de projecten die wij steunen is het UNICEF-kinderrechten filmfestival. Hierbij maken schoolkinderen zelf een film met het online lesmateriaal en de Mini Movie Maker app. De kinderen besteden in hun filmscript aandacht aan het thema vrede en vrijheid, waarbij ze zoeken naar filmlocaties en personen die daar verband mee houden zoals veteranen. De beste films worden op het filmdoek vertoond tijdens de vfonds première en dingen mee naar de publieksprijs en prijs voor beste acteerprestaties tijdens de landelijke finale in het Amsterdamse Tuschinski theater.

Foto: Suzanne Heikoop | www.SHeFotografie.nl