november 8, 2022
Artikel

Prijzenregen voor vfonds projecten

Al decennia lang investeert vfonds in projecten die de wereld mooier maken. Dat wordt ook in binnen én buiten Nederland gezien. Verschillende projecten die mede met steun van vfonds tot stand zijn gekomen, vielen de afgelopen tijd in de prijzen. Van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam tot het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

De website Oorlogsbronnen.nl is, na eerder dit jaar drie Dutch Interactive Awards gewonnen te hebben gewonnen, ook in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Lovie Awards. Daar ontving de website vier awards: de publieks- en vakjuryprijs in de categorieën “Best Use of Data Visualisation” (twee keer goud) en “Cultural Institutions” (goud en zilver). Meer over het jury-oordeel hier.

Het Vrijheidsmuseum Groesbeek is onderscheiden met de Architecture MasterPrize 2022. Het museum vindt zijn onderkomen in een Shaded Dome; een innovatie van Shaded Dome Technologies, opgericht door architectenbureau ZJA, Royal HaskoningDHV en Polyned. Het Vrijheidsmuseum heeft de vorm van een enorme parachute, een herkenbaar beeldmerk van de bevrijding destijds. Meer over de onderscheiding hier.

Het Nederlands Auschwitz Comité heeft met het Nationaal Holocaust Namenmonument de Gouden Piramide 2022 gewonnen. De Gouden Piramide is de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling. Het comité ontvangt naast de trofee een geldbedrag van 75.000 euro. Bekijk hier oordeel van de jury.