Bridge to the future-vfonds
september 2, 2020
Artikel

Programma Bridge to the Future 2020: verzoening

Ook dit jaar steunt het vfonds de Bridge to the Future. Op bijzondere wijze leveren zij een inhoudelijke bijdrage aan het programma van de Herdenking van de Slag om Arnhem.  Ervaringen en lessen uit het verleden worden verbonden aan actuele vraagstukken en perspectieven voor de toekomst. Dit jaar niet in de vorm van een fysieke conferentie, maar met een bijzonder digitaal programma. Lees gauw verder!

18 september: lancering online documentaire

Hoe lukt het hen, die een onvergeeflijke gebeurtenis hebben meegemaakt, gevoelens van haat, boosheid en verdriet, om te zetten in verzoening om daarmee vrede, vrijheid en veiligheid te herstellen en zelfs te bevorderen? In een bijzondere documentaire die in het teken staat van 75 jaar vrijheid spreken Burgemeester Marcouch, Sophie Lambrechtsen en studenten over menselijke veerkracht en verzoening. Ook gaan Theo Vleugels en Gregory Sedoc met elkaar in gesprek en is er een bijdrage van de Dean van de Kathedraal van Coventry, John Whitcombe. Celliste Inge Grevink verzoend op muzikale wijze door te spelen in de Eusebiuskerk.

De documentaire is op 18 september hier te bekijken.

Educatieve clips

De persoonlijke verhalen en emoties die de hoofdrolspelers in de documentaire delen, kunnen jongeren motiveren ook hun verhalen over ‘vrijheid en onvrijheid’, respect en verdraagzaamheid en discriminatie en racisme te delen. Gebaseerd op de documentaire zullen drie educatieve video’s gemaakt worden met vragen en opdrachten voor jongeren uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs. Bij elke clip wordt een korte educatieve handleiding geschreven die eindigt in een opdracht. Wilt u de handleiding ook ontvangen dan kunt u dit laten weten via info@bttf.nl

Jongerentraject Bridge to the Future: Be Aware

Op 10 en 11 juni 2020 hebben acht groepen eerstejaars studenten van de Academie voor IT en Media Design van Hogeschool Arnhem en Nijmegen als onderdeel van het jongerentraject Be Aware, online presentaties gegeven aan het bestuur rond het thema ‘’Verzoening’’.  De opdracht: hoe kun je jongeren bereiken en hen stimuleren een bijdrage te leveren aan bewustwording op het gebied van vrede en vrijheid? Door bezig te zijn met deze opdracht hebben deze 35 studenten meer inzicht gekregen in de elementen die belangrijk zijn bij het oplossen en mogelijk ook voorkomen van conflicten. Bekijk hier de bijzondere resultaten waar de studenten mee gekomen zijn.

16 september: Filmavond ‘Blik op Vrijheid’

Focus Filmtheater Arnhem verzorgt in samenwerking met Bridge to the Future op woensdag 16 september 2020 om 19:00 uur een bijzondere filmavond met het project Blik op Vrijheid. Onderdeel van dit project zijn zes korte filmportretten van vluchtelingen wier vluchtverhalen zich afspelen in verschillende tijdsgewrichten. Naast de vertoning van deze portretten, is er een zaalgesprek met verschillende betrokkenen.

Klik hier voor het reserveren van kaarten.