Call for proposals Caribisch gebied

Een doelstelling van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid is dat zo veel mogelijk inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden zich erbij betrokken voelen. Daarom schrijft het vfonds een Call for Proposals uit voor het ontwikkelen en neerzetten van een inhoudelijk (rand)programma bij de Vrijheidsmaaltijden op Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Sint Eustasius en Saba. Ook ondersteunt het vfonds met de Call communicatie en promotie van het programma. De subsidie van het vfonds is niet bedoeld voor de catering van de Vrijheidsmaaltijd; hiervoor kan lokale financiering of sponsoring gezocht worden.

Wat is een Vrijheidsmaaltijd?
“De Vrijheidsmaaltijd is een concept van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in het kader van 75 jaar vrijheid. In het gehele Koninkrijk der Nederlanden worden rond 5 mei 2020 Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek rond Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven. Iedereen kan een Vrijheidsmaaltijd organiseren, of het nu een ontbijt is met zelfgesmeerde broodjes of een driegangendiner met luxe producten. Vrijheidsmaaltijden gaan over het creëren van een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, dat kan zowel in klein als groot gezelschap.” 

Bekijk voor meer informatie ook de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Bekijk hier de voorwaarden en criteria bij deze Call for Proposals. Ook kunt u desgewenst direct worden doorgeleid naar het aanvraagformulier. Een aanvraag kan uitsluitend worden ingediend door een stichting of vereniging die is gevestigd op Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Sint Eustasius en / of Saba.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei biedt ondersteuning aan de organisatie van elke Vrijheidsmaaltijd in de vorm van een pakket met middelen voor aankleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gesprekskaartjes en menukaarten. U kunt zich als organisator van een Vrijheidsmaaltijd aanmelden via de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het vfonds fungeert hierbij niet als tussenpartij.

Voor meer informatie over deze Call kunt u contact opnemen met Charlotte Rommes, sr. projectadviseur van het vfonds via charlotte@vfonds.nl of telefonisch via +31 30 200 68 33.