maart 9, 2022
Artikel

Reactie vfonds op Oorlog Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Het is een humanitaire crisis en zet ook de democratische rechtsstaat en de vreedzame samenleving in Europa en in Nederland onder druk. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers die worden geraakt door deze gewelddadige oorlog.

Onderstaande call is inmiddels gesloten. Wilt u in het kader van Oekraïne een subsidieaanvraag doen? Dat is nog steeds mogelijk. We verwijzen u daarvoor graag door naar ons reguliere aanvraagproces. Klik daarvoor op deze link.
Benieuwd wat er binnenkort plaats gaat vinden of al plaats heeft gevonden? Bekijk dan het overzicht op deze pagina.

Het is de missie van vfonds om, vanuit de verhalen over oorlog en conflict, bij te dragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over recentere oorlogen en conflicten in bijv. Afghanistan, Bosnië en nu in Oekraïne.

In dat kader doet vfonds de oproep voor het indienen van aanvragen voor projecten die de actualiteit in al haar aspecten belichten: met ruimte voor verschillende perspectieven en reflectie rond de vraag wat de oorlog betekent voor de inwoners van Europa en voor die in Nederland. Want ook hier wonen mensen die een oorlog of conflict van dichtbij hebben meegemaakt en daarvoor hun thuisland zijn ontvlucht.
De oproep is bedoeld voor projecten die op korte termijn kunnen plaatsvinden zoals een debatavond, pop-up tentoonstelling, herdenking en alle andere snel realiseerbare vormen.

Meer informatie

Meer informatie voor het indienen van aanvragen zie ons subsidiekader en beleidsplan. Voor overige vragen over deze procedure kunt u ons mailen via info@vfonds.nl. Onze projectadviseurs staan ook telefonisch voor u klaar en zijn bereikbaar op maandag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 via 030-2006833.