De oorlog in Oekraïne vanuit Wit-Russisch perspectief

In samenwerking met Wit-Russische journalisten, activisten en kunstenaars presenteert De Balie in Amsterdam op 21 mei So Far, Yet So Close. Een dagvullend programma met gesprekken, film en kunst over de oorlog in Oekraïne, activisme en de strijd tegen autoritarisme vanuit Wit-Russisch perspectief. Vfonds geeft 3×2 kaarten weg. Kans maken? Lees dan verder.

De strijd voor vrijheid in Wit-Rusland

Wit-Rusland heeft al jaren te maken met repressie, nepnieuws en (staats)geweld. Lange tijd riep de bevolking Europa op om actie te ondernemen in hun strijd voor democratie. Europa reageerde niet effectief en ondanks bloedige protesten was het een feit: Loekasjenko, ‘de laatste dictator van Europa’, werd herkozen in 2020. De laatste dictatuur van Europa lijkt misschien ver weg, maar is veel dichterbij dan we denken… Ook de oorlog in Oekraïne herinnert ons er nogmaals aan dat Europa democratie, vrede en vrijheid niet als vanzelfsprekend mag beschouwen. Hoe gaan we om met bedreigingen voor de democratie? Wat kunnen we leren van de Wit-Russen en hun voortdurende strijd?

Praktische informatie

Diverse Wit-Russische kunstenaars, activisten, politici en andere sprekers delen hun ervaringen en visie op hun strijd voor een vrij en democratisch Wit-Rusland. Het Engelstalige programma duurt van 13:00 tot 22:00 en bestaat uit meerdere onderdelen. Meer informatie via deze link.

Vfonds geeft 3×2 kaarten weg. Interesse? Mail naar communicatie@vfonds.nl en laat weten waarom jij op 21 mei in de Balie bij dit event aanwezig wilt zijn. Winnaars ontvangen z.s.m. bericht.