mei 20, 2020
Artikel

Speciale online editie van Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid, een gesprekkenreeks tussen MBO-studenten en Nederlandse bewindsvoerders, gevoerd op ROC’s en MBO-scholen door heel Nederland, heeft al op flink wat locaties plaatsgevonden. Vanwege de coronamaatregelen worden vrijwel alle geplande gesprekken in april en mei verplaatst naar het najaar van 2020. Gelukkig is er genoeg om terug te kijken!

Ter viering van de 75-jarige vrijheid in Nederland zorgt De Balie in 2019 en 2020 voor bijzondere en uitzonderlijke ontmoetingen. Politieke bestuurders als Ank Bijleveld, Khadija Arib, Rob Jetten, Paul Blokhuis en Ingrid van Engelshoven hebben inmiddels een vrijheidsgesprek gevoerd. Studenten kregen de gelegenheid om hun prangende vragen over vrijheid, onze democratie en de politiek te stellen aan hen. Kijk hier alle gesprekken terug

De gesprekken met o.a. Femke Halsema, Stef Blok, Jan Peter Balkenende, Lilian Marijnissen en Alexander Pechtold worden vanwege de coronamaatregelen later in het jaar gevoerd.

Speciale online versie met burgemeester Ahmed Aboutaleb

Op dinsdag 19 mei ging burgemeester Aboutaleb in gesprek met studenten van het Albeda College Rotterdam. Studenten konden digitaal meepraten vanuit huis. Een indrukwekkend gesprek. Bekijk de video hier terug.