september 17, 2021
Artikel

Stem op De Slag om de Schelde voor Gouden Kalf publieksprijs

De slag om de Gouden Kalf publieksprijs is begonnen. En de grootste oorlogsfilm van het decennium, de Slag om de Schelde, maakt kans op deze publiekprijs als de best bezochte bioscoopfilm van Nederland. 

Vfonds en Levitate Film wilden hiermee het grote publiek bereiken en het onderbelichte verhaal van De Slag om de Schelde meer aandacht geven. Heeft de film u ook geraakt en vindt u het belangrijk dat dit verhaal over oorlog en de strijd om vrijheid doorverteld wordt? Help mee door uw stem uit te brengen! 

Over De Slag om de Schelde

Hoe vind je een aansprekende manier om jongeren te laten nadenken over de betekenis van vrijheid? Hoe vertel je de nieuwe generatie over onze geschiedenis en het verhaal van een vergeten slag? En hoe kun je hen aanzetten zich te identificeren met morele dilemma’s waarmee je te maken krijgt in oorlogssituaties? Vfonds zag kansen om op betekenisvolle en invoelbare wijze betekenis te geven aan wat vrijheid en vrede betekenen en nam het initiatief tot het verfilmen van het onderbelichte verhaal over De Slag om de Schelde. Levitate Film maakte er een indrukwekkende film van. Op het Zeeuwse Walcheren in 1944 vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. We volgen de wegen van een Nederlandse jongen, een Zeeuws meisje en een verdwaalde Engelse gliderpiloot.