januari 6, 2022
Artikel

Sviatlana Tsikhanouskaya ontvangt Four Freedom Award 2022

Sviatlana Tsikhanouskaya ontvangt voor haar inzet als leider van het vreedzame verzet tegen het onderdrukkende regime in Wit-Rusland en als prominent voorvechtster van politieke en burgerlijke vrijheid in haar land de internationale Four Freedoms Award 2022. Levend in ballingschap in Litouwen blijft zij strijden voor vrijheid en een betere toekomst voor alle Wit-Russen. Onvermoeibaar zet zij zich in om internationale steun te verwerven, hoewel dit grote persoonlijke offers vraagt.

Over de Four Freedoms Awards

De Four Freedoms Awards worden namens de Roosevelt Foundation ieder jaar toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties, die met hun inzet en prestaties een grote toewijding hebben laten zien aan de idealen die President Franklin Delano Roosevelt in zijn historische Four Freedoms speech in 1941 verkondigde. In deze speech stelde hij dat het voor het voortbestaan van een duurzame democratie noodzakelijk is dat iedereen, overal in de wereld, recht heeft op vier fundamentele mensenrechten: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van angst. Na 81 jaar hebben deze woorden nog niets aan waarde en belang ingeboet.

Uitreiking Four Freedoms Awards 2022

De Roosevelt Foundation en het Roosevelt Institute in New York willen mensen inspireren om zich in te zetten voor de bevordering van deze vier vrijheden, overal in de wereld. De Four Freedoms Awards ceremonies vinden in de oneven jaren plaats in New York en in de even jaren in Middelburg. Onder voorbehoud van de dan geldende Covidregels zal de uitreiking van de Four Freedoms Awards dit jaar plaatsvinden op 21 april in de Abdij te Middelburg.