oktober 18, 2022
Artikel

Tentoonstelling – De Eeuw van Juliana

De Nieuwe Kerk Amsterdam presenteert tot en met 10 april 2023 de tentoonstelling: De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen. Een presentatie met ruim tweehonderd kunstobjecten uit de Koninklijke Verzamelingen.

Bewonder de koninklijke wereld van koningin Juliana en ontdek meer over haar koningschap. De tentoonstelling neemt je mee in het leven van deze vorstin. Ook wel bekend als de ‘vorstin naast de rode loper’, want zij was eigenzinnig, modern en wars van protocol. Geliefd om haar eenvoud en menselijkheid. Maar zij was ook staatshoofd in een eeuw die werd getekend door ongekende tegenslagen én spectaculaire voorspoed. Haar regeerperiode, van 1948 tot 1980, stond in het teken van herstel, verandering en vernieuwing.

Een rijke collectie
In een paleissetting reizen bezoekers naar de koninklijke wereld van Juliana en langs belangrijke gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis. Ruim 200 objecten worden gepresenteerd: persoonlijke bezittingen, beeldende kunst, historische documenten en fotografie, bijzondere filmfragmenten, koninklijk servies en meer. Met de de audiotour, die werd ingesproken door o.a. Claudia de Breij, Jeroen Krabbé en Sahil Amar Aïssa, komen bezoekers meer te weten over haar koningschap .

De Nieuwe Kerk in Amsterdam pakt één keer in de tien jaar uit met een koninklijke tentoonstelling. Eerdere presentaties waren Ja, ik wil! (2002) over koninklijke huwelijken en Ingehuldigd! (2013) over de Oranjes en De Nieuwe Kerk.

Kijk hier voor openingstijden en tickets