februari 8, 2023
Theatervoorstelling

Theatervoorstelling Martin Luther King vanaf 25 februari te zien

Vanaf 25 februari t/m 30 april is de muzikale familievoorstelling over het leven van Martin Luther King te zien in de Nederlandse theaters. In 2023 is het 55 jaar geleden dat hij werd vermoord. De groeiende aandacht voor zwarte thema’s en recente ontwikkelingen op het gebied van (on)vrijheid, mensenrechten en de antiracismestrijd zijn op artistieke wijze verwerkt in de remake van deze voorstelling die eerder al in 2019 op de planken stond. Wil jij kans maken op vrijkaarten voor de voorstelling? Lees dan verder.

Hoe ver ga jij?

Martin Luther King is een van de belangrijkste mensen uit de geschiedenis van mensenrechten. De familievoorstelling gaat terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vrienden heen gaan, want hij is niet wit. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Naast de voorstelling, die geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, is er ook een educatiepakket ontwikkeld met een lesbrief vol activiteiten rondom de thema’s uit de voorstelling. Hiermee worden leerlingen geactiveerd om hun eigen dromen te formuleren en deze met elkaar te delen. Ze oefenen met spreken voor een groep en leren dat ook zij het verschil kunnen maken. Vfonds is trotse partner van de voorstelling en het educatiepakket omdat deze (jonge) bezoekers en jongeren betrekken bij actuele thema’s en het belang leren van onderwerpen als de grondwet, mensenrechten en burgerschap.

Kaarten winnen?

Vfonds geeft 3×2 kaarten weg. Wat moet je doen om kans te maken? Stuur een mailtje naar communicatie@vfonds.nl en laat weten waarom jij het belangrijk vindt dat het verhaal van MLK gedeeld wordt, waarom je de voorstelling graag zou willen zien en met wie. Winnaars worden 21 februari bekend gemaakt.

Trailer

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.