augustus 7, 2023
Artikel

Oekraïense kunst te zien in woonkamers in Eindhoven  

Van 30 augustus tot 18 september 2023 is in de wijk Blaarthem/Gestel in Eindhoven de tentoonstelling ‘Thinking about Ukraine’ te zien. Met kunstwerken gemaakt door Oekraïense kunstenaars tijdens de oorlog in Oekraïne in 2022 en 2023. Ga jij een bezoek brengen? 

Over Thinking about Ukraine

De tentoonstelling vindt plaats rondom het huis van kunstenaar Griet Menschaert. Zij is initiatiefnemer van dit project en samen andere buurtbewoners stelt ze haar woonkamer beschikbaar. Ook kun je terecht in het Van Abbemuseum. Er zijn onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, posters en foto- en videodocumentatie te zien van gebeurtenissen in Irpin, Bucha, Kiev, Kharkov, Lysychansk en andere Oekraïense steden. Veel van deze steden zijn helaas gedeeltelijk of zelfs volledig weggevaagd. Bijzonder aan de tentoonstelling is dat een aantal van de Oekraïense kunstenaars, waarvan het werk is te zien, zich nu inzet of heeft ingezet tijdens de oorlog aan het front in Oekraïne.

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling verzorgen Oekraïense curatoren rondleidingen en worden er diverse creatieve activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Schrijf bijvoorbeeld een brief of leg je emoties vast in een zelfgemaakte collage. Ook kun je deelnemen aan huiskamergesprekken en worden er diners georganiseerd. 

Openingstijden

Wo-vr 16:00 – 21:00
Za/zo 13:00 – 18:00

Voor meer informatie klik op deze link