juni 3, 2021
Artikel

Tweede ronde noodsteun voor herinneringscentra en oorlogsmusea

Een bezoek aan een museum of herinneringscentrum over de Tweede Wereldoorlog maakt grote indruk. Door de lockdown waren deze instellingen noodgedwongen dicht, maar gelukkig gaan ze op 5 juni weer open. Om het waardevolle werk van deze organisaties ook in de toekomst beschikbaar te houden, steunen vfonds en het Ministerie van VWS voor een tweede keer samen de SMH-leden met noodsteun.

De coronacrisis heeft sporen achtergelaten voor de oorlogsmusea en herinneringscentra in ons land. Deze musea waren net als veel andere musea en instellingen zowel in 2020 als in 2021 geruime tijd dicht voor publiek. In het voorjaar van 2020 hebben vfonds en het Ministerie van VWS financiële ook steun geboden aan de oorlogs- en herinneringscentra in het kader van corona.

Ondanks dat de musea vanaf zaterdag 5 juni weer opengaan voor publiek, duurt de coronacrisis nog steeds voort en dreigen de verschillende musea opnieuw in de problemen te komen. Daarom hebben vfonds en het Ministerie van VWS besloten om opnieuw noodsteun te bieden. Via een gesloten call kunnen de SMH-leden een aanvraag voor noodsteun doen. Deze instellingen zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

Beeld: Sake Elzinga