maart 25, 2020
Artikel

Update | Maatregelen in verband met uitbraak Coronavirus

Ook de viering van 75 jaar Vrijheid in Nederland wordt hard getroffen door de aangescherpte maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als gevolg hiervan zullen veel evenementen, initiatieven en activiteiten wellicht niet of niet op de geplande data kunnen doorgaan. We betreuren dit enorm en leven mee met iedereen die de afgelopen tijd zo hard gewerkt heeft om zijn/haar project tot een succes te maken. Aangezien vfonds betrokken is bij de financiering van veel projecten rondom 75 jaar Vrijheid, kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft.

Vragen over uw projectsubsidie 

Gaat uw project niet door als gevolg van de coronamaatregelen?
In dat geval vraagt het vfonds u de eindevaluatie van het project aan te leveren via de vfonds-community. Een hulpmiddel hierbij is de ‘checklist annulering’. Die vindt u via deze link.

Wilt u uw project uitstellen?
In beginsel blijft het vfonds in dat geval partner van het project. Het is wel van belang dat er samenhang blijft bestaan in de inhoud en timing van de projecten in het kader van 75 jaar Vrijheid. Op nationaal niveau dan wel binnen de provincie. 75 Jaar Vrijheid is immers steeds bedoeld als een nationale herdenking en viering met een overkoepelende communicatiecampagne.
 
Om deze reden zijn partners van het vfonds momenteel een richtlijn aan het ontwikkelen zodat projecten gezamenlijk uitgesteld kunnen worden naar één of meerdere periodes. In afwachting van deze richtlijn kunnen wij uw vragen over uitstel van uw project naar verwachting vanaf 6 april 2020 beantwoorden. In de tussenliggende tijd mag u uw vragen en / of aangepaste plannen sturen naar info@vfonds.nl.

Bereikbaarheid van het vfonds
Het vfonds blijft de komende tijd extra goed bereikbaar.tijdens telefonische spreekuren: elke dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur via het telefoonnummer 030 – 200 68 33. Ook kunt u ons bereiken via info@vfonds.nl.

Vragen over uw reüniesubsidie

Heeft u een bijdrage voor een reünie van ons gekregen maar wilt u die uitstellen als gevolg van de coronamaatregelen? Wilt u dan het vfonds hiervan zo snel mogelijk op de hoogte stellen via info@vfonds.nl en indien beschikbaar, de nieuwe datum doorgeven?

Reünieaanvragen tot 1 juni 2020
De aanvragers voor een reünie in de periode tot 1 juni die nog geen toekenningsbrief hebben ontvangen zullen vervallen. Aanvragen in de periode tot 1 juni die al wel een toekenning hebben ontvangen kunnen in het geval van een verplaatsing van de reünie de nieuwe datum doorgeven aan het vfonds. De reünie kan eventueel ook een jaar worden uitgesteld. Ook dan blijft de toekenning staan.

Reünieaanvragen voor 2020 vanaf 1 juni
Organisaties die dit jaar nog een reünie willen organiseren zijn reeds op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om een nieuwe aanvraag te doen.

Bereikbaarheid van het vfonds
Het vfonds blijft de komende tijd extra goed bereikbaar. Voor vragen kunt u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur terecht bij Laura van Schalm en Evelyn Aarts via 030 – 200 68 33. Of stuur een mail naar info@vfonds.nl.

We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en volgen adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid op de voet. Vooralsnog gelden afgekondigde maatregelen tot en met 1 juni 2020. Mocht de overheid besluiten tot extra beperkingen waaraan wij gehoor moeten geven, dan melden we dat op www.vfonds.nl en op onze social media kanalen.