december 21, 2022
Artikel

Vacature Leden en voorzitter Commissie Indisch/Moluks immaterieel erfgoed (gesloten)

Deze vacature is inmiddels gesloten

Voor advies aan het bestuur over subsidieaanvragen binnen het nieuwe, tijdelijke programma Versterking Indisch en Moluks immaterieel erfgoed in Nederland zoekt vfonds leden voor de adviescommissie en een voorzitter (onbezoldigd).

Over de vacature

Van 1 december 2022 tot en met 30 juni 2024 voert vfonds een nieuw tijdelijk programma uit met als doel het immaterieel erfgoed van de Indische, Molukse en Papoea gemeenschap in Nederland zichtbaarder te maken, te versterken en te behouden. De onafhankelijke adviescommissie brengt advies uit aan het bestuur van vfonds over de beoordeling en honorering van aanvragen binnen deze regeling. Zorgvuldigheid en integriteit staan daarbij centraal. Een commissielid toetst aanvragen schriftelijk aan vaste criteria waarbij de prioriteiten uit de regeling (zie reglement op de houdjeerfgoedlevend.nl) als uitgangspunten worden genomen: beoefening, zichtbaarheid, ontwikkeling, overdracht aan nieuwe generaties en borging voor de toekomst. Vervolgens vinden er een of meer online vergaderingen plaats waarin deze beoordelingen worden besproken.

Lees hier de volledige vacaturetekst.

Interesse?

Pas je in het geschetste profiel? Stuur dan uiterlijk 8 januari 2023 je motivatie en cv naar sollicitatie@vfonds.nl onder vermelding van sollicitatie adviescommissie.
We verzoeken je in de motivatiebrief de volgende vragen te beantwoorden:

  • Waarom wil je adviseur zijn voor deze regeling?
  • Wat is je visie op het immaterieel erfgoed van de Indische, Molukse en Papoea gemeenschap, en de omgang daarmee?
  • Op welke wijze denk je van toegevoegde waarde te zijn voor de commissie voor de behandeling van deze specifieke regeling?