november 4, 2021
Artikel

Vfonds en #Vteam officieel partners

Vfonds en #Vteam hebben deze week een intentieverklaring getekend waarin het strategisch partnerschap tussen beide organisaties is bevestigd en vastgelegd. Vfonds steunt het #Vteam al sinds 2018 dat in samenwerking met de Kindercorrespondent Tako Rietveld en Stichting Nijmeegse Vierdaagse is opgericht. #Vteam wordt gezien als de jeugdclub van vfonds en laat door vrolijke en inhoudelijke content te maken zien hoe belangrijk én leerzaam het is om de jeugd te betrekken bij thema’s als oorlog, herdenken, vrede en democratie.

Jonge ambassadeurs
Samen met #Vteam, ook wel de jeugdclub van vfonds, betrekt vfonds kinderen en jongeren tussen de 10 en 15 jaar in Nederland bij thema’s als oorlog, vrede, herdenken en democratie waardoor ze inzien wat het belang is om zelf actief bij te dragen aan een vreedzame samenleving. De jonge ambassadeurs haken aan bij diverse projecten die vfonds steunt en nemen deel aan tal van activiteiten en excursies. Dit varieert van het bijwonen van premières en het bevragen van acteurs tot het testen van tentoonstellingen en (oorlogs)musea. Zo leren kinderen zichzelf te ontwikkelen op zowel sociaal/ cultureel als maatschappelijk niveau. #Vteam legt daarbij nieuwe verbindingen: tussen kinderen en jongeren onderling, tussen volwassenen en jeugd en tussen organisaties.

Tako Rietveld, Kindercorrespondent en oprichter van het #Vteam over de samenwerking: ‘We zijn verheugd en verguld de komende jaren samen met vfonds te zorgen dat kinderen en jongeren betrokken zijn bij de thema’s vrede, vrijheid en vriendschap. Dat is niet alleen goed voor de jeugd, het werkt ook vaak verhelderend voor volwassenen en organisaties. We verheugen ons op veel vrolijke, verrassende en verfrissende verbindingen tussen jong, oud en iedereen die het vfonds een warm hart toedraagt.’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Lid worden?
Interesse om lid te worden van #Vteam? Of wilt u uw kind opgeven? Dat kan via de website www.vteam.tv.