juni 28, 2022
Artikel

Vfonds ontvang tien miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

Wat een mooi nieuws! Ook dit jaar heeft vfonds weer een mooi bedrag mogen ontvangen van de Nationale Postcode Loterij: €10.000.000! We willen alle deelnemers daarom ontzettend bedanken voor hun steun. Daardoor kunnen we projecten en initiatieven mede mogelijk maken die bijdragen en een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving. Theatervoorstellingen zoals Gevaarlijk Namen over Srebrenica of filmfestivals zoals Stichting Movies that Matter en films als De Slag om de Schelde. Maar ook diverse, innovatieve onderwijsprogramma’s, nationale herdenkingen en oorlogs- en verzetsmusea.

Lisette Mattaar, directeur van vfonds: ‘Zeker in verband met de huidige omstandigheden blijkt maar weer hoe belangrijk het is om ons in te zetten voor vrede en vrijheid. Daarom zijn we de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers ontzettend dankbaar dat we dit met hun steun mogelijk kunnen maken.’

Foto: Roy Beusker

Goed geld Gala

Op 4 juli stond men tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in het Beatrix Theater in Utrecht stil bij de miljoenenopbrengst die vorig jaar bij elkaar is gespeeld door de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. 331,9 miljoen euro voor goede doelen gaat naar verschillende organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld.

Met gasten als historicus en schrijver David van Reybrouck en prof tennisser Roger Federer was het een boeiende middag. Verschillende partners van de Nationale Postcode Loterij mochten korts iets over het thema vrijheid vertellen dat tijdens het gala centraal stond. Namens vfonds sprak Joyce van den Waardenburg, veteraan en deelnemer aan de Invictus Games, kort over wat vrijheid voor haar betekent.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.